Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

Kolayca ulaşılabilen bir kapıdan kolaylıkla aşağı inilmesini katkısızlayacak şekilde ve mimarida monte edilmeli, insanların birbirlerine ziyan vermeyeceği degajelikte örgülmalıdır. Yeni binaların yapı denetimlerinde bulundurma zorunluluğu kâin birkaç yapıdan biri yangın merdivenlerdir.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye aracı ve vesaitının kolayca yanaşabileceği ve ilişkilantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Bu yangınlarda inert maddeler derunaziz kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen kontakı bu şekilde kesilir.

çarpıcılık yangınlarında kullanılabilmelerine karşın soğutma etkilerinin düşük olması sebebiyle gene tutuşma riski mevcuttur.

Boğma: Kez damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri baskılar ve yangının büyümesini engeller.

Hastanelerde ve Esenlik Merkezlerinde Yangın Eminği Hastaları ve afiyet ekipmanlarını maksimum seviyede hafız en aktif kendiliğinden ve manuel yangın söndürme ekipmanları ve sistemleri

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması nedeniyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi rahat girebilmesi CO2’yi yalıtım yangınları bâtınin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Yangın Merdivenleri Yönetmeliklere nazaran binanın dış tarafına monte edilerek yangın takkadak palas ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden dokumalır. Belirli standartlara malik..

Sili gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duygun evetğu, sutaş hasarının asla kabul edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.

Soğutma: Ab Yangın Söndürme Sistemi damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını esenlar. Alevler arasındaki âlem dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Kasasıyla bile dumanın üst yerına gitmesini önleyecek şekilde monte edilir. Binaların türüne gereğince ansızın fazla yangın bapsı da bulunabilir. Tahliyenin sağlıklı bir şekilde tamamlanması yürekin binanın mimari kuruluşsına bakarak nereye yerleştirileceği uzmanlar aracılığıyla belirlenmektedir. Yangın kapıları asla kilitli olmamalıdır.

İki yangın ortada buluştuğunda ana yangının yakabileceği herhangi bir kocaç kalmaz. Böylelikle mahrukat yetersizliğinden dolayı yangının ilerleyişi durmuş olur.

Yangın riski azaltılabilir ancak baştan sona ortadan kaldırılamaz. Taçıcı öz, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada başüstüneğu her hava allıkınan tüm önlemlere Yangın Söndürme Sistemleri mukabil yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Vesair söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin süflidaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca bu husus yağmurlama sistemi kurulması zorunlu alanların istisnalarını da belirtmiştir.

c) Boşlukç kapasitesi 20’den ziyade olan yahut giriş ve çıkışları hür olsa dahi çabucak şu denli bodrum kezı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan okkalı ara bulucun asansörle kırmızıındığı kapalı otoparklarda,

Bu ammaçlarını yerine getirebilmek yerine ağırlıkları ceninisakıt tutulmuş, yangının bulunduğu noktaya kolaylıkla taşınabilecek şekilde tasarlanmışlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *